Vi ska få fiber!!!

Vi ska få fiber!!!

Ja du läste rätt, och här är ett informationsbrev om hur det gick till och vad som händer härnäst.

För snart ett år sedan samlade Peter Strub, ordf. i Beddingestrands Föreningsråd ett litet glatt gäng runt sitt köksbord. Fiber var det enda på agendan och ett möte blev snart flera. Vi började med att pejla intresset med den enkät som Ni alla har fått. Efter positiv respons på denna kontaktades flera stora leverantörer, men ingen kunde ge oss ett erbjudande vi kunde gå vidare med. Vi hade nästan kastat in handduken när IP-Only kom med ett erbjudande som har alla de bitar vi hoppats på. Ett fibernät med stor valfrihet för de enskilda fastighetsägarna. Vi får en fiberanslutning inkopplad och klar i huset för en fast avgift på 18.900 efter ROT. Betalning sker först när anslutningen är på plats och fungerar! För dig som vill erbjuder de även finansieringsalternativ där anslutningsavgiften betalas av månadsvis som ett lån. För innehållstjänster har Ip-Only en rad olika erbjudanden som du själv tecknar allt efter önskemål och behov. Dessa omfattar allt från enbart internet till telefoni, tv och filmpaket eller kombinationer av dessa.

Nu till det fina och det är att inga avgifter utgår för själva fiberanslutningen efter du anslutit dig! Bra för dig som vill värdesäkra ditt hus utan löpande kostnader. Du bestämmer själv hur mycket du vill ha, alltifrån ”hela paketet” med internet, TV och telefoni eller om du bara vill ha internet enstaka dygn eller t.ex. 3 månader på sommaren och betala bara för den perioden. IP-Only kommer med start vecka 12 att kontakta fastighetsägarna inom Beddingestrands ”tätort”, från Beddingestrandskylten i väster till Skateholmsån/kommungränsen i öster. För att få detta i mål så behöver vi minst 500 hushåll som tackar ja och ansluter sig. Vi är också övertygade om att detta är det enda erbjudande som ger oss fiber inom överskådlig framtid.

Bakom beslutet att gå vidare med Ip-Only står Fibergruppen Beddingestrand och vägföreningarna som sagt JA till att de ska få gräva i våra fina vägar. Fibergruppen inom Beddingestrands föreningsråd, ledd av Peter Strub som tillsammans med Gunilla Thysell, Anders Paulcén, Bengt Egard, Håkan Arvidsson, Göran Nilsson och Claes Westlin där alla jobbat hårt för att få fibern till Beddingestrand. Ta chansen att höja värdet på din fastighet och framtidssäkra ditt boende. Har du larm eller kamera i ditt hus är detta ett måste. Irriteras du över att 4G inte funkar överallt eller att sommargästerna tar all bandbredd är detta bara några argument.

För alla som har frågor och vill diskutera med fibergruppen och med leverantören så kommer det hållas minst ett stormöte där Granhyddan varit på förslag. IP-Only kommer att kalla till detta möte. Vi i fibergruppen kommer då IP-Only tar över att svara så gott det går på era frågor men det är de som kommer att driva detta projekt från och med nu.

Hälsningar

Fibergruppen Beddingestrand

www.svenskafibernat.se  (Ip-Only)

www.beddingestrand.nu (Information kommer här då projektet kommer igång)

3 tankar om “Vi ska få fiber!!!

  1. Betr Flaskpostvägen 8B Beddingestrand.
    Räknar med att komma igång med nybyggnation i höst och önskar fiberglas kabel anslutning .

    Med vänlig hälsning

    Per Sjöberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *