Grävningar för förläggning av fibernät startar i december

IP-Only, alla Beddingestrands vägföreningar samt Beddingefiber/Beddingestrands föreningsråd hade ett informationsmöte den 3/11. IP-Only har slutit avtal med entreprenörsfirman Sandström AB som också närvarade vid mötet. Sandström AB kommer svara för all arbete för att installera fibernätet. Projekteringen pågår för fullt och grävarbetet beräknas kunna starta i december för att vara klart i maj 2016.Inledningsvis görs grävarbete och förläggning av rör på de enskilda tomterna och därefter förbereds stamnätet utmed vägarna som kommer binda samman hela nätet. Slutligen dras fiber i rören och anslutningsdosor installeras i fastigheterna.

ÖBV och övriga vägföreningar har slutit avtal med IP-Only som tillåter att fiberledning installeras på våra vägar och vägmark samt reglerar krav på utförande, besiktningar, garantier och ersättningar.

Sandström AB kommer skicka ut ett informationsblad inför start av grävningarna. Bl. a. måste man komma överens med var fastighetsägare var kabeln skall dras på tomten och var kopplingsdosa/dosor skall installeras i fastigheten.

4 tankar om “Grävningar för förläggning av fibernät startar i december

 1. Hej,
  Som representant (ordförande) för Beddingestrands Villaägareförening och även som privat fastighetsägare, som tecknat avtal med er, får jag många samtal från våra medlemmar – Vad händer???
  Det sades ju att fiber skulle vara installerat och klart under december 2015.
  Sedan ändrade ni förutsättningarna till att när ni hade fått in 500 tecknade avtal och det hade ni kommit upp till i slutet av juli månad. Detta upplyste ni om på ”Fiskets Dag”. Det har nu gått snart 4 månader sedan dess och inget har hänt med grävningen. Varför har upphandlingen dröjt, med tanke på att arbetet skulle varit utfört och klart i december 2015???
  Hur hanterar ni ROT-avdraget?
  Om arbetet inte blir utfört innan årsskiftet kommer anslutningskostnaden bli betydligt dyrare än lovat. Hur hanterar ni detta om någon vill bryta sitt avtal? Kan ni ev förfakturera i december för att hela ROT-avdraget skall kunna utnyttjas, mot att pengarna reserveras hos banken?
  Tacksam för snabbt svar i detta ärende eftersom ryktet sprids och jag blir nedringd av oroliga fast.ägare.
  Mvh
  Ulla Granelli Harnetorp

  1. Du måste rikta dina frågor direkt till IP-Only. ÖBV är inte ansvarig för projektet och kan därför inte göra uttalande om vad som sker med ROT avdrag, varför projektet försenats mm utan detta måste IP-Only själva svara på. Vad jag skrev på hemsidan är information vi fick från dem vid ett möte den 3/11 som vi krävt med IP-Only eftersom projektet berör våra vägar och informationen hitintills varit usel. Vi har dessutom saknat ett undertecknat avtal angående förläggning av kabel i vår vägmark. Det senare fick vi vid mötet.

   IP-Only och underentreprenören Sandström AB sa att man kommer skicka ett brev inom närmsta tiden med mer information till alla fastighetsägare som tecknat avtal med dem.

   Kontakta t ex Bo Malmqvist för mer information som är deras ansvarige för deras projekt i Beddingestrand. Hans mail adress är bo.malmqvist@ip-only.se

   Mvh Anders Weibull
   Ordförande ÖBV

   1. Svar från IP-Only om när det är på gång med fiber.

    Hej

    Jag har skickat din fråga till vår byggledare som håller projektet.
    Har inte sett någon detaljerad tidplan ännu, utan en grovt uppskattad, se nedan.
    – V47, Ansökan till TRV
    – V48, Bygglovsansökan BOD
    – V48, Söknad av El
    – V49, Kunder börjar kontaktas för projektering som påbörjas ca 2 veckor senare
    – V49, ritningar för Doc. levereras
    – V2, börjar gräva stam och spridningsnät.
    – V21, planerat byggavslut

    Med vänlig hälsning

    Bo Malmqvist

    IP-Only Telecommunication AB
    E-post: bo.malmqvist@ip-only.se

 2. Jag har sedan den 17 november, sökt via kundtjänst Sv. fibernät och projektledaren på ip-only, men inte fått något svar på liknande frågeställning som ovan. Det var t.o.m. så att projektledaren lovade inkoppling till Kalle Anka i år. Jag har också fått brev från Sv. Fibernät, men inga tider eller övriga utlovade kontakter.

  Nu har man inkopplat i Smygehamn, med följd av att det fasta och i viss mån mobila nätet, nästa slås ut. Nu har inte jag något bevis för att det skulle bero på att fibernätet grävts ner, men man undrar? Har Sv. Fibernät och ip-only undersökt detta och kan bekräfta att det inte sker i B-strand?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *